Hjørdis Almelid Vikenes (til v.), Eva Stene og regionleder i IOGT Midt-Norge, Per-Arne Lillebø, på IOGT-stand i Namsos. Foto: Privat

Problematiserer ferier med «alt inkludert»

Det er ingen selvfølge at det er alkoholfritt i kristne sammenhenger, påpeker IOGT.

IOGT, som driver med rusforebyggende tiltak, har en sommerkampanje som heter ”Fyll ferien”. Som en del av kampanjen har IOGT Region Midt-Norge hatt stand 11.–14. juli i Rørvik, Namsos og Melhus der organisasjonen delte ut vel 1 000 enheter med alkoholfri drikke og fikk flere nye medlemmer.

‒ Jeg har stått på stand i mange år, men så mye folk som var innom oss og slo av en prat som i Rørvik, har jeg ikke opplevd tidligere, sier regionleder Per-Arne Lillebø i en pressemelding fra IOGT Region Midt-Norge.

Tilbakemelding
En tilbakemelding som gikk igjen fra de som kom innom IOGT-standene, var spørsmålet om hva IOGT kan gjøre med at foreldre nyter for mye alkohol i Syden, slik at barna blir gående alene der, og spørsmålet om IOGT kan få til et samarbeid med reiseselskap når det gjelder det å ikke ha bestillinger med “alt inkludert” når det gjelder drikkevarer på såkalte familieturer og familiehotell.

‒ Det er fint at folk kommer med innspill. Vi vil ta det opp med IOGT sentralt og ta det med i det videre arbeidet, sier regionleder Per-Arne Lillebø til sambåndet.no.

Alkoholfri
‒ Hva kan IOGT gjøre konkret?

‒ IOGT jobber i Norge og ikke i Syden. Det vi kan gjøre, er å få foreldre til å reflektere over sitt alkoholforbruk når de er på ferie enten det er i Norge og utlandet. Vi ser verdien av en god ferie som er et avbrekk fra hverdagen og som gir gode minner for resten av livet, og vi er veldig opptatt av at barn trenger alkoholfrie soner. Barn trives best med edru voksne. Det er ingen selvfølge med alkoholfrie kristne sammenhenger, sier Lillebø.

Problemstilling
Reiseselskapet Plussreiser som er Norges største turoperatør i kristen regi, har familieturer til Israel og Syden. Når daglig leder Aud Kindervåg Halsne blir utfordret av sambåndet.no på problemstillingen med foreldre som drikker for mye på ferie i utlandet, har hun følgende kommentar:

‒ Vi serverer ikke alkohol på våre turer. Så det er ikke noe problem for oss. Men vi ser at foreldre som drikker for mye, er en problemstilling. Jeg tror det er viktig å tenke gjennom hvordan man forholder seg til alkohol når man er på ferie med barn.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.